ДОКСИУМ капсули 500 мгИнформационни материали
КХП за лекаря
Листовка за пациента


Терапевтични показания


Други продукти

Калциев добезилат (Calcium dobesilate) C05BX01


Калциевият добезилат, съдържащ се в Доксиум, действа върху капилярните стени чрез регулиране на увредените им физиологични функции: повишена пропускливост и понижена устойчивост. Doxium е показан при микроангиопатии, венозна недостатъчност на долните крайници и хемороидален синдром. Той е единствения лекарствен продукт на българския пазар регистриран с първо показание диабетна ретинопатия.

Доксиум 500 се назначава от Вашия лекар при следните показания:

Микроангиопатии (увреждане на кръвоносните съдове с малък дебит), особено диабетна ретинолатия.

Показан е при клинични прояви на фонична венозна недостатъчност на долните крайници (болка, крампи, парестезии / нарушена чувствителност, отоци, застой, дерматоза).

Прилага се и като съпътстващо лечение при повърхностен тромбофлебит (повърхностно запушване на венозен съд).

За лечение на хемороидален синдром, микроциркулаторни нарушения от артериовенозен произход.

Калциев добезилат повишава гъвкавостта на еритроцитите, потиска засилената агрегация на тромбоцитите, а при диабетна ретинопатия намалява повишения плазмен и кръвен вискозитет, като по този начин подобрява свойствата на кръвта и тъканното кръвоснабдяване. Тези свойства на калциев добесилат позволяват да се коригира капилярната недостатъчност, причинена от функционална недостатъчност или от вродени, или придбити метаболитни разстройства. Калциев добезилат спомага за намаляване на отока.

Продължителността на лечение зависи от заболяването и неговото развитие и е от няколко седмици до няколко месеца.

Обърнете се към Вашия лекар за повече информация.

Информацията за медицински специалисти, достъпна в раздела „Лекарствени продукти“, е предназначена само за представяне на общи насоки, не бива да служи като основа за вземане на решения или предприемане на действия, свързани със здравето на пациента. Нищо от съдържанието на тази уебстраница не представлява съвет за лечение на дадено заболяване, нито предложение да се купуват или предписват определени лекарствени продукти.

Фармалог не прави реклама на лекарствените продукти.

Фармалог не дава никакви гаранции относно изчерпателността на публикуваната тук информация, както и за своевременната й актуализация. Страницата може да съдържа информация, свързана с научни екперименти или непотвърдени данни, които на по-късен етап да бъдат потвърдени или опровергани. Използвайки уебстраницата, Вие приемате риска от възможна непълнота или неточност на информацията, или несъответствието й с Вашите нужди или изисквания.

Фармалог и неговите служители не поемат отговорност за преки, случайни, последващи, косвени, наказателни или каквито и да е други вреди или пропуснати ползи, произтичащи от достъпа до или невъзможността за достъп до настоящата уебстраница, или произтичащи от използването на каквато и да част от информация, публикувана на нея.